maanantai 12. elokuuta 2013

Uusi viikko

Puolipilvistä säätä kuten elokuulle kuuluukin.

Kansainvälistä uutisvirtaa ei mikään pysäytä. Maailmalla kuohuu poliittisesti ja tuntuupa pelko vaikuttavan jo yksitttäisten ihmisten elämään ihan terveyteen vaikuttaen.
Vaaraton meikkipussi lentokentällä sairastuttaa kaksi ihmistä!
Millainen kauhukuva niistä hermmomyrkyistä joita lähetellään jopa kirjeissää, on ihmisten mielissä syntynyt?
Onneksi meillä ei moisia tapauksia ole ilmennyt, vaikka kaikki mikä on uutisoitu maailmalla, on pian meillä, olipa se hyvää tai pahaa.

Televisio tuo kaikki kauheudet suoraan kotiin, suoraan olohuoneen sohvalle ja siihen lattiatasollekin jossa perheen pienin leikkii. Hän näkee ja kuulee kaiken, vaikka aikuinen uskoo hänen olevan niin keskitttynyt leikkinsä ettei muu merkitse hänelle mitään. Sieltä se vaan tarttuu pelko ja toisaalta esikuvakin, tietoisesti tai mielikuvana joka toistuessaan muodostaa jo tavan toiminnasta joka jää mieleen.
Oppia ikä kaikki. Kannattaisi miettiä mitä uutiskuvina näytetään, mitä sitetään lasten omissa ohjelmissa ja millaisia toimintapelejä lapsille tarjotaan.

Viha ja raakuus leviää kulovalkean tavoin kun niistä on tehty tavallisia asioita, niitä ikäänkuin ihannoidaan tuomalla ne viimeistä piirtoa myöden lehtien otsikoihin ja uutisointiin kaikille forumeille.
Tuntuu kuin todellisuuden taju olisi lasten ja nuorten mielikuvissa muuttunut pelien ja elokuvien mukaiseksi todeksi. Tapettu nousee tappelemaan, potkittu ei tunne kipua, ammmuttu kaatuu ja silti elää.
Tappamisesta on tullut riitojen sopimisen sijaan ainoa tapa selvittä asioita. Aseet puhuvat nuorten keskuudessa! Voi vain kysyä mistä malli on saatu.

Tälle viikolle toivoisi huonojen uutisten sijaan hyviä uutisia. Tapahtuuhan maailmalla hyvääkin, mutta siitä ei saa vetäviä otsikoita, niillä ei kerätä lukijoita, kun kuninkaallisia lapsiakaan ei odoteta, eikä synny joka viikko.
Sensaatio, mikä sanahirviö, mutta sellaisíakin uutisia kun on kuulemma tarjolla tälläkin viikolla, niin ennustavat merkit.

Ei kommentteja: