keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Juhannuspäivä oli ennen 24.6. nyt milloin viikonloppuun osuu.



Taivas harmaa, lämpötila ulkona alle +10 asteen ja kosteaa sateiden jälkeen. Uudet sateet tulossa, kertoo ennuste.
Eipä innosta istumaan ulos kahville, torikahviossakin palelee.

Olen joutunut miettimään ruokaa ja ravintoa jo kymmeniä vuosia, mutta kolmisen vuotta on ollut todella vaikeaa monien erilaisten oireiden kanssa tasapainottelua ja oman hyvän olotilan etsimistä.

Tutkimuksissa olen juossut, lausuntioja saanut ja leikkauksella on uhattu. Miksi se laikkaaminen on lääkäreillä ensimmäinen asia joka juolahtaa mieleen? 
Miksi ei tehdä jotain muuta. Tiedän, että suolistossani on tulehdustila. Se vaatii hoitoa, muuta kuin leikkausta, mutta kun ei. Tiedän, että tulehtunutta suolistoa hoidetaan nestehoidolla, tiputetaan ravintoliuoksena ravinteet ja saadaan tilanne rauhoittumaan, kun suolistoa ei ns. ärsytetä millään tavalla. Ei täällä lääkärille ole tullut edes mieleen ja suolihan kuroutuu tulehtuessaan ja kun tilanne kestää ja kestää,

Otinkin ohjat omiin käsiin, vaikka verikokeissa ei ollu laktoosista, enempää kuin keliaankaan viittavia tuloksia, jokin on vialla ja se jokin on sittenkin muulla tavoin hoidettava kuin leikkauksella. 
Se on sitten edessä, jos mikään oma suunnitelmani ei anna myönteisiä tuloksia.
Jopa hoitava lääkärini oli samaa mieltä, kun kerroin mitä olen kokeillut ja mitä suunnittelen.
Niitä reseptilääkkeitä joita hän määräsi, sanoin, etten syö. Otan ohjakset omiin käsiin.

Tuloksia on syntynyt.
Ei ole närästystä. Refluksin vuoksi ei kurkussa polttele. Ei kurise ja möyri maha kuin nyrkki siellä yrittäisi ulos kaasun avulla. Ei ole ripulia, eikä uloste ole kuin savivelliä. Ahtautta suolessa on, mutta eiköhän se tästä sekin kun suolisto rauhoittuu.

Ainoa mikä hiukan ärsyttää, ovat kypsyttämättömät juustot. Vahvat, pitkään kypsytetyt rasvaiset juustot maha sietää murisematta. Siispä kaikki MSM jauheet, Goji marjat, merilevä, yms. joita lääkärit eivät edes ravintona tunnusta, ovat  "jokapäiväistäleipää" minulle. 
Vaatihan se muutaman viikon tunnustelun, kokeilun ja tuntemuksien keruun tämä omahoito-ohjelma, mutta olen hyväksi havainnut ja tästä on hyvä jatkaa.

Sade, tuuli, eikä halla eivät vie tätä hyvää tunnetta. Uskallan syödä juuri niitä ruokia jotka tiedän turvallisiksi vatsani kannalta, kokeilen sellaisiakin joita en ole vuosiin voinut suuhuni laittaa ( tyrni, karpalot, herukat, puolukka, puna- ja vakoviini, herneet, listassa on mittaa), mutta nyt nautin tuntematta mitään oireita, ellen mahdottomuuksiin mene. Laivalla otin puoli lasia punaviiniä lounaalla ja hurraa, ei mitään haitannut. Juomaan en ala, mutta ruokailussa viini on sittenkin parempi kuin maito, mehuista kun en välitä.

Näissä merkeissä, nautin oireettomista hetkistä ruokailujen välillä. Nukun paremmin, kun ei kaiken aikaa närästä ja kirvele kurkussa. Juon vettä, vettä ja vettä, vaikka se ei hyvälle täälläkään maistu. Sitruunaa jos siihen hiukan puristais, ehkä sekin muuttuis nautinnoksi.

Tulkoon se tämän ajan Juhannus, muutaman päivän ennakolta.


Satoi tai paistoi, makkaraa en grillaa, en muutakaan, mutta nautin kaikesta siitä mitä suuhuni harkiten laitan.