perjantai 26. kesäkuuta 2015

Maksaa Tillikan Kesäterassilla


Terveiset Tampereelta jossa viikko vierähti.
Ilmat eivät niin suosineet, mutta mitä sen väliä, sisällä ei sitten satanut. Ainoan ostetun aterian koko viikolla nautin kuvan mainosvaatteen alla. Silloin paistoi aurinko ja olin kulkenut kaupungilla jo melkoisen tovin uteliain silmin ja tiedonhaluisena kaikesta mitä matkareitille osui ja mitä suunnittelin. Kaikki ei mennyt "putkeen", mutta ruokailu oli enenmmän kuin 10 +.

Olin aamulla haukannut huoneessa vain yhden viipaleen vanhaa kunnon Reissumiestä. Iltapäivän tullen alkoi vatsassa kurista ja silmäiltyäni tarjolla olevia ruokalistoja, joihin kadulla kulkiessa silmät osuivat ja olinhan kävelemässä jo Pitkäniemeä kohti nälkä kasvoi Tammerkosken sillan pielessä.
Tillikan listalla oli maksaa! sinne siis, tilaus sisään, terassille hiukan vielä aurinkokin pilkisteli ja voin suositella Tillikan kokkia. Ruoka oli sitä mitä sen pitikin olla ja nälkä pakeni melkein seuraavankin päivän osalta.






Tuolla vastarannalla oli auringosta nauttivia aiemmin kosken  kuohuja kuunnellessani melkoisesti jopa nurmikolla istuskellen.
Tampereella oli kesä, mutta kukat puuttuivat Tillikan kukkalaatikoista. Harmi, kun toisella rannalla ja katujen varsilla oli kukkia, kukkia kantoivat kulkijat kasseissa kotiinkin, parvekkeet kauniiksi istutuksilla. Kesäni jatkuu uusin suunnitelmin, uudella paikkakunnalla ja mukavahan se oli Tamperekin matkailijan silmin.