maanantai 29. tammikuuta 2018

Kissanhiekkaa

Ai, että ostit kissanhiekkaa, eihän sulla oo kissaakaan.

Juu, ei oo, mutta jos naapurin kissa tulis!
Pelkkää huulenheittoa tuolla pihalla kun eilen tulin kaupasta. Tänään hain sitä lisää, vaikka ei edes naapurin kissa ole poikennut, koira sentään montakin kertaa ja se oli tänään iltäpäivälenkilläkin mukana,
Kissanhiekat tarpeeseen, niillä poistetaan kosteutta kaikista paikoista joihin kosteutta ilmenee. Tänään kaupan kassakin kysyi mihin laitan sitä kun ei ole kissaa. Kerroin ja hän siitä kysymään voiko sitä laittaa ikkunalasien väliin kun tulee kosteutta ja höyryt menee ikkunan väliin, kyllä voi, laita vain astiaan ja kyllä vetää hikiä laseista. Ennen ikkunapokien väliin laitettiin avattu tikkuaski, nyt ei ole riikiä kuin nimeksi niissä tikuissakaan, köyhtyneet on tulitikutkin, vai laihtuneetko?

Tänäänkin on ollut hyvä päivä, ei suuria iloja, mutta ei suuria itkettäviä murheitakaan. Talossa on vedensaanti ollut hiukan häiriöllä, tänään on vettä, mutta tiskikonetta en muistanut laittaa päälle, vaikka vettä pitäis nyt kuluttaa asiaan, ei vain viemäriin laskemalla. Kaivot täyttyy jos pelkkää vettä lasketellaan vain putkia putsattaessa. Pienet omgelmat on pieni, mutta veden tärkeyden huomaa kun sitä ei ole  pariinkin päivään. Ulkohuusit olis tarpeen, sekin tuli mieleen.

Tuossa taas vaihteeksi vietin aikaa, sitä turhuuksiin varattua, kertaamalla englannin oppikirjasta sanoja ja havaitsin että sanat on tuttuja tarkoitus hukassa, eli aina kertaus on hyväksi, vaikka kuinka yrittää telkkaristakin kuunnella ja ymmärtää. Totta puhuen ihan kivaa lukemista kun yrittää kääntää tekstiä muistinvaraisesti. Aikakin kuluu pois pahanteosta, vaikka äänestämässä kävin, syömässäkin oikein ravintolassa ja sitten melkoinen lenkki ulkona kun keli oli hyvä.

Nyt sitten palasin tuolla tabletilla ihan ajankulupeliä samalla kun seurasin telkkarista ajankohtaisia asioita. Yhdistettyä ja hiihtoa, mutta eivät ne meidän tytöt ja pojat huipulla hiihdä, tuskin ihan alamäessäkään ovat, toivotaan, kun on isot kisat tuossa ihan ovella.

Aaamulla uudet kissanhiekat kosteutta imemään ja entiset sisälle kuivumaan.
Sukkahousuille on löytynyt käyttöä.


Ei kommentteja: