perjantai 26. tammikuuta 2018

Sulihan se lumi.

   Olen niin uppoutunut tavallisiin puuhiini, että meinaapa syöntikin jäädä väliin.
   Kävelylenkit sujuu tuolla sivutiellä, kunhan taas tulee pakkanen ja jäätää jäät. Kun viimeksi taivalsin 10 senttisessä nuoskalumessa, olin ihan poikki.
Vihdoinkin sain tiedon kylppäriremontin edistymisestä, mietinpä kyllä pohjoiseen menoa tulevalle viikolle, mutta katsotaanhan nyt. Laatoittaja haki tänään kaupasta laatat, alkuviikolla jo pääsee latomaan seiniin laattoja. Hyvä kun nuo yhteydet toimivat ja yhteistyö pelaa.  Aika puuha se asbestin poistaminen, sopivasti telkkarissa juuri tällä viikolla siitä valaiseva ohjelma näytettiin.
   Mietin vain, jos uusin lattiamateriaalit, pitääkö jättää alkuperäiset materiaalit alle, onko niiden liimoissa asbestia, vai voiko kaikki kerrokset ottaa pois. Hyvä kun taloyhtiöllä on oma tarkastaja joka ottaa näytteet ohjeiden mukaan.
   Illalla piti oikein netistä tarkastaa muistanko oikein talvirengasmääräykset, muistin, joten ei ihan kaikki muisti ole mennyt. Siis heti maaliskuussa asuntoauto alle, hiihtokeskuksissa on silloin vielä polkuja ja latuja. Aurinkokin tarttuu ainakin naamaan vaikka ei hiihtäisikään. On sitä tullut autossa ja mastossakin nukuttua Lapin reissuilla, viimeisin majoitus oli halpa ja hyvä, yllätys kun silloin sattui olemaan ruska aikanakin tilaa  yhdelle joka ei käytä reksonaa.
   Silmät eivät tykkää koneella työskentelystä, mutta kun ei tarvitse pitää nettiä päällä voi ottaa näppiksen syliin ja kirjoittaa isolle ruudulle, isoin kirjaimin.
Siitä huolimatta on välillä huilattava silmien vuoksi, kipeytyy vain, vaikka sekin on jo kahdesti leikattu.
   Valokuva arkistoista löytyi aarteita. Viikon ajan kävin läpi kaapissa olevia negoja ja kuviakin oli  paljon järjestelemättä kansioihin. Eikä kaikki ole kansioissa, ei läheskään. Miksi niitä otetaankin niin paljon? Nyt digi aikaan satoja kuvia kuukaudessa, kamerassanio oli viime tyhjennyskerralla yli 800 kuvaa, osa ihan turhia laukaisuja, osa huonoja kuvakulmia, osa muuten vain huonoja. Ne pohjoisen talvimaisemat, lenkkipolun näkymät, niissä on sitä sineä, sinistä hämärää joka melkein menee ohi nyt kun tuo remontti ajoi mínut etelään.
   Kesä ja yöttömät yöt, vaikka pitäähän tännekin tulla kevättä katsomaan, vaikka nyt pikapuoliin taas toiseen suuntaan auton nokka.
   Keskustassa oli kyllä hiekkaa, mutta oli jäätäkin.
   Eipä tänään tarvinnut liukastella, ja en muutenkaan liukastele, laitan naskalit kenkiin.
 



Ei kommentteja: