keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Jonottaminen,
vuoron odottaminen.

Isossa joukossa joutuu joskus jonottamaan, jos haluaa saada vaikka puuroannoksensa.
Lippuluukuilla, kassoilla ja satamassa ennen laivaan nousua, niissä on useimmiten liityttävä jonon jatkoksi.

Etuilla ei saa, vai saako?
Nyt kun kaupat ovat alkaneet myymään netissä tuotteita ns. ennakkomyynnissä jossa hintakin on alempi kuin myymälöissä myyntiin tulevilla samoilla tuotteilla, on sinnekin syntynyt jonoja.
Tarjoustuotteita ei riitäkään kaikille luvatussa aikataulussa, silloin siirryt jonoon ja saat tuotteesi tilausjärjestyksessä. Kaupankäyntiä tuokin. Ostajan etu jos hinta on sopiva, eikä tarvitse asioida myymälässä jossa sielläkin jonotetaan, odotellaan niiden harvojen myyjien vapautumista edellisen asiakkaan palvelemisesta. Joskus ihan tuskastuttavaa, kun se myyjää viivyttävä ostaja ei edes osta mitään, kyselee joka tavarasta ja jokaisen hinnan ja sinulla olisi jo tuote valmiiksi valittuna,vain se myyntityötä tekevän myyjän silaus ostoksesi kohdalla puuttuu.
Nyt kun kirjoitellaan päätteelle ostajan tiedot, tavaran tiedot, hinnat ja mahdolliset takuut, siinä sitä myyjää tarvitaan, kassahan se rahat perii kuten ennenkin.
Huvittavaa, ostin seinäkoukkuja, mitätön hinta, mutta myyjä naputteli tiedot koneelle, haki hyllystä pienen nyssäkän jossa oli hintakoodi, kädessäni olevasta se oli irronnut. Pääsin kassalle, neljää asiakasta edessäni eikä heidänkään ostoksensa sujuneet kuin strömssöössä, joten siinähän sitä jonoteltiin.

Ei kommentteja: