perjantai 14. elokuuta 2015

Itsehoito ja hoitamattomuus.

Harmaa taivas, vaikka aiemmin oli niin kirkas ja kaunis aurinkoisen päivän alku.
Harmaita ovat osin ajatuksetkin.
Ihminen teklee kummallisia asioita huomaamatta, että moni teko, tai tekemättä jättäminen vaikuttaa moneen asiaan.

Kun tässä kevään ja kesän vaihteessa löysin itsehoitolääkkeet vatsavaivoihini olin tyytyväinen ja tietysti, kun olin lääkinnyt oireet pois, unohdin ottaa sen "lääkkeen" josta olin avun löytänyt. Taas tunnen kuinka vatsa oireilee, myllää ja möyrii.

Nyt on otettava itseään niskasta kiinni ja huolehdittava omasta hyvinvoinnista.
Ei vain tullut lomaillessa noita pillereitä ja pulvereita mukana kuljetettua ja kaikki nekin mitä oli, jäi sattumanvaraisesti otetuiksi. Tänään on tropit liotettu, pulverit sekoitettu ja terveysohjelma, ilman yhtään reseptilääkettä, taas hallinnassa.

Kävin eilen kaupassa ihan ajatuksen kanssa. Jugurtti, paprikat, ja vitamiinipommiksi hedelmiä. Parempi lautaselta kuin pilleripurkista nuo vitamiinit ja hivenaineet nauttia, lisäksi maistuvat paremmilta ja täyttävät vatsan.
Sattui siihen asiakas joka kyseli mitä tarjouksessa olleista herkkusienistä voisi tehdä ja mitä minä niistä teen, kuinka käytän. Kerroin paistavani sipulin kanssa, osa menee sellaisenaan, osa muhennoksena ja sitten lopusta teen keiton. Hän intoutui ostamaan koska ei pääse metsään sienien keruuseen. Terveellistä syötävää ne sienet, kaupasta ja metsästä liedelle kannettuina.

Ellei sade saavu kastelemaan luonnon rikkauksia, aion sinne metsään mennä nyt...