perjantai 9. tammikuuta 2015

Lunta tulvillaan.

Lunta tulvillaan..   on tienoot.
Mittari näyttää  + 0,5 astetta, joten suojan puolelle meni eilinen pakkanen.

Kyllä me täällä pohjolassa pärjäämme lumeen kanssa, ellei sitä nyt ihan metrimääriin sada, tai tuuli tuiskuta nietoksina. Toista on tuolla eteläisen Euroopan maissa ja lämpimän vyöhykkeen alueilla joissa ei lunta ole monta kertaa edes nähty. USA:ssakin, vaikka talvi on siellä tuttukin, lumi saa aikaan kaaoksen liikenteessä.

Talvihan on oikein odotettu lumisina maisemiin joihin kansa piirtelee ladut ja pulkkamäet mieliharrastuksien toteuttamiseen. Talvea minäkin rakastan.
Nyt pitäisi vain saada ne sukset jalkaan ja lähteä kiloja karistamaan, ei vauhdilla, vaan ajan kanssa.

Kuntoilua pitää harrastaa oman hyvinvoinnin vuoksi. Tikiksen viimeisin haaste on kyllä niin kovan luokan liikuntaa etten selviä puolistakaan, enkä pitkiä sarjoja edes aio yrittää. Jotain järkeä pitää olla siinäkin hulluudessa.
Koko elämän mittainen muutos on tehtävä mikäli aikoo näillä vuosilla pitää painonsa kurissa. Kun liikkumien luonnostaan jää vähemmälle eikä vaadi suuria ponnistuksia, pitää muistaa mitä suuhunsa laittaa. Kulutus ei aina vastaa tankkausta! En rakasta sokeria, en keitä kiisseleitä, paitsi jouluna, enkä syö karamellia, mutta siitä huolimatta joulun aika toi lisää painoa. Vielä, kun kunto on ollut hiukan hakusessa on liikunta jäänyt kotijumppaan ja käsipainoihin, selkä ei kyllä ole kestänyt niin paljon kuin olisin halunnut. Nyt otin taas esille selkäjumppalaitteeni ja näin aion jatkaa. Kipu on siedettävää.

Tästä se, autoa kaivamaan hangesta, lapioimista auton ympäriltä, että sen saa liikkeellekin joskus.
Katsotaan aukeavatko Audin ovet tänään ilman sulatuksia?
Tuolla se seisoo pihalla, vain pieni tunnistettava sininen perä kuorrutuksen alta näkyy, että löytyy.