keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Junat ja jalat.

Alkaa olla valoa ja kivat kelit aamulenkilläkin. Eilisen 0,5 oli tänään 6,2 .
Yhä vahvemmin mielessä se Lapin loma jonka varausta tässä olen siirtänyt ja siirtänyt kun aina sattuu päällekkäisyyksiä velvollisuuksiin.

Nyt ovat talvikauden menot selän takana ja uusia suunnitellaan.
Peruuntuivat tulossa olleet juhlatkin, osallistujia niin vähän ettei kannata isoa hotellia varata, liian kallis kai monille se tarjous sitten olikin. Lomahotellit tarjoavat kilvan palvelujaan juuri nyt, kun lomakausi ei vielä ole kuumimmillaan. Hinnatkin kohoavat kun alkaa katselemaan majoitusta heinäkuulle. Etelän lomakohteillakin paljon tarjouksia.
Lentolippujakin saa halvalla. Onneksi kotimaan matkoilla voi hyödyntää omaa autoa ja nyt junillakin pääsee edullisesti, jos sattuu asumaan "asemapaikkakunnalla" josta juna vie. Harvoja asemia enää käytetään. Pohjoisen junakin pysähtyy enää vilkkaimmissa kaupungeissa. Monen aiemmin vikkaankin aseman ohi juna menee jopa viheltämättä. VR kärsii liiketulojen vähyydestä, osa syy lienee suljetuissa asemissakin. Maaseudun ihminen ei pääse junaan ellei mene jollain kyydillä lähimmälle asemalla ja moni katsoo, että meneekin koko matkan jollain muulla kuin junalla.
Lippujen ostaminenkin on tehty hankalaksi.

Ajelin tuolla etelän suunnalla ja mietin kuinka Mäntsälästä lähdettiin aina pikajunalle Riihimäen asemalle. Hyvinkää on lähellä, mutta siellä eivät ne "pohjoisen pikajunat" sitten pysähdy, ei, pitää ajaa Riihimäelle. Nythän juna kulkee Mäntsälän halki, mutta Lapin matkaajan on tehtävä junalla kulkien monta vaihtoa. Siksakkia junalla.

Nyt ei junalla, eikä paljon autollakaan. Taitaa olla terveellisintä käyttää apostolin kyytiä. Olis asiaa apteekkiin.