keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Tutkittua tietoa jaetaan kuin rakeita taivaalta.

On aika toukokuun, rentukat kukkii ja nurmikko vihertää.
Ajelinpa asialle apteekkiin ja samalla poikkesin paikallisessa ravitsemuliikkeessä jossa oli pöydät täynnä nuorisoa. Lounastarjoilussa oli pizzaa, vapaasti itsepalvelutiskiltä saatavana, leikattuina annospaloina. Kas mitä tapahtuikaan. Nuoret hakivat paloja suuret lautaselliset. Hetken kuluttua he tyhjensivät lautasilta roskiin suuret kasat pitzan reunoja. Siis kaikki reunat roskiin.
Mihin on tultu? Pizzasta siis yödään vain juuri ja juuri se keskus. Ei taida tuokaan kauppatapa kannattaa lounaspöydässä! Arvelin jokaisen nuoren syöneen ainakin kahden pizzan keskustat, loput roskiin, jätevuori kasvaa leivällä.

Kunto ei ole kohillaan, ei. Jossain on vikaa, vikaa, vikaa, ja kunto sen kun putoaa, puhumaan ei pian kykene lainkaan kun ääni menee ja senkin kun puhuu, ääni vapisee. Eikä se ole ainoa vaiva, eikä vaikeinkaan. Aika aikaa kutakin, eihän kukaan ole tänne elämään jäänyt jos kunto pettää.
Kaikesta huolimatta pitää katsoa huomisia kohti. On paljon kokemattomia asioita ja käymättömiä paikkoja!
Pakko on ollut jättää tekemättä ikkunanpesut, mutta vielä niistä läpi näkee, eikä kesä ole ohi. Kunhan tässä...

Munia saa syödä, öljyjä pitää lisätä joka ruokaan, roiskia edes lautaselle jos ei ihan siinä lihaviipalettaan uita, tai salaattiansa siihen upota. Oliiviöljy on minusta viho viimeinen tuote, se maistuu liikaa. Sillä pilataan valmiskastikkeet ja monet öljyssä kypsennetyt tuotteet.
Ei maistu minulle, eikä monelle  tuttavallenikaan.
Löytyiköhän noille elintarvikkeita ja rasvoja tutkiville tutkijoille oikeaa työtä?
Löytyykö sellaista tutkittavaa, ettei olisi tarve vähintään joka vuosi muuttaa määräyksiä ja sallittujen luetteloa. Munien syönti kiellettiin, sallittiin ja nyt taas jokin rajoitus niihinkin. Sitten mainoksessa kaupataan taskupurkkaa. Mikä on taskupurkka? Ettei ihan biljardi., tai joku muu pallopeli ettei purkkapalloja tarviis...

Kyllänyt naisillekin on uutta tietoa tarjolla. Oletko aina kuvattanut hiuksesikin väärin? Kyllä iltapäivälehtien sivuilla väärät tavat oiotaan, tee näin ja olet taas niin viehättävä.
Syö suklaata ja juo punaviiniä, niillä laihtuu! Terveellisyydestä ei sanota mitään, mutta eiköhän sekin  selviä kunhan nyt kuukaudenkin sinnittelevät noilla kahdella tuotteella. Vosikohan joku tutkia kuinka paljon laihtuu kun lopettaa syönnin kokonaan? Kuinka kauan kestää saavuttaa ihanne paino, tai senkin alle, koekaniineja varmasti löytyy kun asiaa aletaan oikein tutkimalla tutkimaan.
Paljonko vauvan talkkia voi työntä nenäänsä, sekin selvisi telkkari ohjelmassa. Monta vuotta, monta lusikallista päivässä. Toinen syö teippiä rullan päivässä, mahtaako laihtua.

Näistä se on tämän ajan uutisvirta täyttynyt ja lisäksi momesta muusta uutisesta jota en ole edes viitsinyt rekisteröidä mieleeni, niin tyhjää ja tyhmää on uutisointi ja tutkimustulokset.
Mistä se valtio oikein tutkijoille maksaa? Noista turhista munansyönnin suosituksistako?