lauantai 2. toukokuuta 2015

Puhtaus on puoli ruokaa.


Kuvassa viime kesän "työpaikaltani" eräs varasto.
Kaikille ei ole selvää, että isoissa keskuskeittiöissä vaaditaan tilaa ja tavaraa muuhunkin kuin ruokien valmistukseen. Sieltä lähtee päivittäin kymmeniä lämpökappeja pitkin kaupunkia, täynnä suurempiin tai pienempiin vuokiin pakattua ruokaa, joskin kylmääkin tavaraa on jaossa.

Koko tämä tila, takaseinään saakka on täynnä teräs astioita kansineen, On siellä muutamia styroks laatikoitakin, kaikki tiskikoneen läpi käyneinä, puhtaina ja järjestyksessä.

Kun seuraa noita "kuppilat kuntoon" ohjelmia ja näkee kuinka epäsiisteissä tiloissa ruokaa valmistetaan, tulee mieleen vältellä kuppiloita. Kun ruoka valmistetaan siistissä tilassa, sen laadussakaan ei varmasti tämän keittiön kohdalla ole valittamista, tietää ettei ruokaan missään vaiheessa pääse pöpöjä. Kun astuin tähänkin tilaan,olin kuin Liisa Ihmemaassa. Kaikki paikat loistivat puhtautta, kiilsi teräs ja tuoksui puhdas.

Oli hienoa saada tehdä viikko töitä näissä tiloissa, patoja en nyt tähän samaan kuvaan saanut, enkä tiskilinjaa, mutta korjataan. Laitanpas molemmista kuvan tähän alle.
Hyvää ruokahalua, vaikka ruoka kuvista puuttuukin. Puhtaushan on puoli ruokaa.