maanantai 25. toukokuuta 2015

Kesän värit ja varjot.


Torstaina sateenkaari piirsi värikaaret tummalle taivaalle. 
Paikallinen kesäterassikin oli avoinna, mutta en ole koskaan poikennut tuopilliselle, en nytkään.
Kuvahan on torilta Puulalle, pian koko alue on markkinatelttoja täynnä, torstaina kovin hiljaista torilla ja vesillä.

Kesä värjää maisemat ja tuomi on jo kukkinut monilla seuduilla. Taisi kova tuuli repiä kukat tavallista nopeammin, ainakin Pasilassa kukkien pieniä terälehtiä oli kuin lunta asfaltilla, kun siellä lauantaina kävelin. Kirsikkapuut ovat komeita, niitäkin alkaa olemaan puistoissa yhä enemmän. Hevoskastanjat koristavat Pasilaakin, vuosia sitten niitä oli vain Mannerheimintien varrella, harvassa pihassa silloinkin.

Kesäkukkia ei vielä monissa paikoissa ole ulos tuotu, hallan varaa sanotaan olevan aina kesäkuun kymenenteen päivään saakka. Maasta nouseva, maassa talvehtinut kasvi kestää kyllä kevät hallat ja lenkillä kuljin valkovuokkojen keskellä. Komeaa on luonto tähän aikaan, juuri parhaillaan kaikki värit voimakkaita, mutta juhannukseen jälkeen alkaakin sitten muutos toiseen suuntaan. Kukat ovat kukkineet ja alkaa sadon odottelu.

Kauniin kesän kunniaksi suuntaan oikein maaseudun rauhaan viikon lomalle, vaikka maaseutua se on tämäkin. Juhannuksena sitten kaupunkiloma, kun kansa rientää maalle, kaupunki tyhjenee, mutta silloinhan on sopivasti tilaa kulkurille joka haluaa katsella ja haistella kaupungin katujen tunnelmaa.
Kaikkeen tottuu, lomnailuunkin, kun ikää tulee tarpeeksi.
Piti kyllä mennä Viroonkin, ihan sopimuksen tein, että tulen... katsotaan nyt kuinka ja mihin väliin sekin sitten sovitetaan. Musiikkijuhlaa....