sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Tuoksuja ja tunnelmia.

Tuoksuja ja tunnelmialöytää yllättävistäkin kohteista.
Joskus vuosia sitten toin ulkomaan matkaltani palan ambraa. Olen säilyttänyt sitä tiukasti suljetussa pakkauksessa kaapin kätköissä, mutta muutama kuukausi sitten, kun yksi uudehko kaappi tuoksui vain jollekin ihmeelliselle liimalle, tai olisiko se ollut tuo puukuitulevy, laitoin tuon ambraa sisältävän purkin avattuna tuonne kaappiin. Tänään kaapissa on niin vahva tuoksu, että oli pakko avata ikkuna, kaapin ovet auki ja tuuletus päälle.
Kaapissa on vain kansioita joissa papereita, omia kirjoituksia sisältäviä lehtiöitä suuret pinkat ja joitakin kirjojakin, mutta entinen paha haju on muuttunut vahvaksi tuoksuksi.

Tunnelmia koin aamulenkillä.
Oli hieno sää, vain aste lämmintä, maassa valkoista lunta ja päivän kehrä aukenemassa.
Pilvinen taivas alkoi hiljalleen muuttua eri värien sinfoniaksi. Pilvet hajaantuivat, ilmestyi ikäänkuin reikiä taivaaseen. Pilvien reunoille aurinko loi kultaa ja purppuraa. Pysähdyin ihan ihailemaan ja katsomaan kuin hidastettua filmiä päivän heräämisestä. Otin jopa muutaman kuvan puhelimen kameralla ja pysähtelin välillä tuijottamaan taivaalle.
Liikkeellä oli pari koiran ulkoiluttajaa, muutoin aivan hiljaista. Yhden talon pihalla mies kolan kanssa työnteli lunta ja pieni musta villakoira juoksenteli pensaiden välissä. Tuollaisissa hetkissä on sitä rauhaa jota kaipaa ulkoiluunsa. Kukaan ei hoputa eikä höpötä, ei kysele mitä siinä tuijotat, ekä hidastale silloin kun lisään askeliini vauhtia.

Tuoksut ja tunnelmat nautittu, nyt nauttimaan muiden suorituksista, tai oikeammin seuraamaan niitä.

Ei kommentteja: