tiistai 11. kesäkuuta 2013

Uusi aamu

Vakoilua, tietojen tutkimista, jäljittämistä, ja kaikkea sitä, mikä liittyy tähän internetin  ihmeelliseen maailmaan.
Uutisia ja uusia lausuntoja asiasta tulee jo joka tuutista.

Onhan tätä ilmennyt, hakkerit ottavat koneen käyttönsä, et edes huomaa milloin joku muukin sähköpostiosoitettasi käyttää ! Senkin ihmeen koin, kun hotmailin postitilini kaapattiin tuhansien muiden mukana.

On erittäin täärkeää muistaa vaihtaa salasanansa riittävään usein.
Sitä kun ei koskaan tiedä mitä täällä "superhypermeganetissä" liikkuu ja mitä sieltä tarttuu koneellesi, tai kuka  kerää tietojasi.
En ole antanut etäkäyttölupaa koneelleni, mutta eihän hakkereilta ole mikään suojassa, vaikka yksityisen koneella nyt mitään maailmaamullistavia tietoja liikkuisikaan.

Ihmeellinen on maailma ja maapallon tilanne muutoinkin.
Säät ovat pyllähtäneet päälaelleen, vai tämä meidän telluksemmeko se on kääntynyt akselillaan ja mullistanut kaikki laskelmat ja ennusteet kasvihuooneilmiöistä ja uudesta jääkaudesta, josta siitäkin jo tiedemiehet ovat laskelmansa julkaisseet.

Ei käy kiistäminen etteikö aina uusia ihmeellisyyksiä ole havaittavissa, vaan kuka tietää mitä on ollut ennen meidän esiesiesi-isiemme aikaa, jospa kaikkea ei ole kirjattukaan historiaan jota nyt niin tarkkaan tuijotetaan.
Sukututkimukset paljastavat henkilötietoja ja vanhan ajan kirjanpitoihin merkittiin paljon sellaistakin joka valaisee sukutilojen taloudellisesta tilanteestakin.
1950 luvulla perheissä oli usein kotiapulaisia. Tuskin kukaan kykenee selvittämään kaikkien palkollisten henkilöllisyyttä ja palveluspaikkaa, kuten siellä aikaisemmilla vuosisadoilla. Jokainen palkollinen, renki ja piika, torppari ja torpparin jälkeläiset on tilan nimissä kirkonkirjoistakin luettavissa. Meitä viisikymmenluvun piikoja ei kirjoihin merkitty.

Kas mitä ja missä ne ajatukseni taas liitelevät?
Yksi ajatus synnyttää tooisen ja siitä onkin hyvä siirtyä niihin seuraaviin, kuin jatkokertomus jonka juoni vaihtuu uuden luvun alkaessa. Sitää se oli tämä tämän päiväni avaus kun ulkona sataa ja huoneessa on tunnelmallinen hämärä.

Ei kommentteja: