torstai 6. maaliskuuta 2014

Vire ja epävire

Kun ei ole vireessä, ei ole vireessä.
Tänään ei aamulenkille, on ihan veto pois, mutta liikkeelle on lähdettävä aamun tullen.

Kevät se on kuitenkin, maaliskuu on kevätkuukausi, vaikka paksujen hankien aikaan se tuntuu ihan talveen kuuluvaksi neljän edeltävän talvikuukauden lisänä.

Ei ollut leskenlehtiä tien pientareella, eikä paljon linnutkaan visertele. Talitiaisillakin tuo pesän rakentaminen ja muut touhut lyhentävät lauluhetkiä.

Eilen lensi ikkunani ohi valtavan iso lintu. Meni sellaisesta kulmasta etten ennättänyt saamaan selvää oliko huuhkaja, valkoisesta vatsasta päätellen, voi olla joku haukkakin, mutta lähinnä näytti todella pöllölinnulta.
Kyllähän ne asutuksen liepeillä liikkuvat, metsääkin sopivan lähellä.
Nyt en ole niitä muina keväinä näkemiäni teeriparvia nähnyt lainkaan. Olenko liikkunut väärillä teillä, vai ovatko parvet vasta ilmestymässä koivuihin. Luonnossa niin moni asia on muuttunut lämpötilamuutoksien myötä.

Inkoossa sanottiin juuri olevan pakkasta ja Oulua myöten on mittarissa virallistenkin mittausten mukaan plussaa. Näin ne muutokset, tuleekohan kesäkin nyt pohjoistuulien myötä?  Pohjoisen kautta, perukoilta perimmäisiltä kevät tuulet.

Kauppoja tässä on tehty  ja tehdään, pieniä ja isoja, suunnitelmia ja sopimuksia, pitäviä ja heikompia.
Tiistaina yksi puhelu säikäytti minut pahanpäiväisesti, mutta onneksi tyunnin kuluttu tuli uusi soitto.
Pyyteli anteeksi, oli kyse ollutkin ihan muusta kuin minun kaupastani. Meneehän ne asiat sekaisin isommatkin!

Tekstiviesti puhelimeen kertoi että tarjolla on ruusuja ja suukkoja!
Sehän on Kansainvälinen Naistenpäivä tulossa.  Silloin pitäis olla kyllä tuolla Lappeenrannassa, saas näkee, mitä muori tekee.

Ei kommentteja: