torstai 27. marraskuuta 2014

Että riita karjalanpiirakasta.

  Torstai toivoa täynnä, mutta niin kaikissa muissakin päivissä on toivo mukana.
  Auton huoltopäivä. Ilmastointilaitteessa oli pieni nestevajaus, joten oli hyvä kun tuli sekin huollettua. Kyllä nuo öljyt on kalliita. Ison öastin sais hyvää konjakkia sillä rahalla mikä menee kerralla öljynvaihdossa pelkkään öljyyn. Onko se sen parenpaa kuin halvempikaan, vaikka pellavaöljyä laittais, kotimaista tuotetta. Nyt on vaihdettu ja nesteissäkin oli - 40 pakkasenkestävyys, joten ei ihan heti jäädy.
  Karjalanpiirakka nimestä ihan sota syttymässä, mokomastakin pitää riidellä, ettäkö vain valmistuspaikkakunnalla saa sitä nimeä käyttää. Kuinka ne siirtokarjalaiset, karjalan- ja sulhaspiirakat ovat vanhalla reseptillä leivottuja piirakoita, kuka määrää missä mitäkin nimeä käyttää. On aikoihin eletty. Herroilla ei ole muuta tekemistä kuin miettiä mitä saatehdä missäkin ja millä nimellä vaikkapa paskaa kutsutaan. Olis varmaan aika tuollaiset virat lakkauttaa.
  Viimeksi LIdlissä käydessäni ostin neljä karjalanpiirakkaa, sen määrän saa eurolla ja taatusti ovat paremman makuisia kuin yhdenkään leipomon vastaavat tuotteet. Saako kotileipurikaan leipomistaan parempia, epäilen. Lidlin piirakoissa maistuu riisikin ihan eri tavalla kuin leipomoiden vesiriisipuuro.
  Tekis mieli purnata muustakin julkisuudessa olleesta uutisesta, mutta olkoon nyt seuraavaan kertaan. On pari kotityötä kesken, ja jos tästä loppuviikolla hiukan reissuun...

Ei kommentteja: