torstai 12. kesäkuuta 2014

Harmituksia ja omia lakeja.

Yksi väittää, että hänellä on lupa maksaa vuokra myöhässä, ettäkö lupa, kuka sen on antanut?
Toinen väittää, että heillä on ainainen käyttöoikeus tilaan, vaikka sitä ei ole mihinkään paperiin kirjoitettu, ettäkö ainainen lupa, kuka senkin on antanut?

Tuntuu ettei enää ole omistajalla mitään sanomista mihinkään. Joku tietää asiat ihan taatusti oikein, vaikka tiedoillaan ei ole mitään perustetta. On tässä maassa ongelmia, isoja ja pieniä. Isoista päätetään EU;ssa, pienistä eri oikeusistuimissa.

Kyllä on pankkienkin palvelu käynyt olemattomaksi. Pankkisalissa on kopperoita joissa pitöäisi olla virkailija palvelemassa eri asioista pankin puoleen kääntyviä asiakkaita. Poikkesin tänään erään pankin pääkonttorissa ja siellä oli tasan yksi ( 1 ) virkailija palvelemassa asiakasta, sekä neuvonnassa yksi ( 1 ) ja heillä oli molemmilla asiakas, yksi jonotti neuvontaan, muutoin koko iso pankkisali oli ihan tyhjä.
Yläkerrasta laskeutui portaita minulle tuttuja virkailijoita, moikkailimme ja hetken seisoin ihmetellen mihin täälläkin on menty. Saapui siihen sitten taas tuttu virkailija, moikkasimme ja kysyin kuinka menetellä erään asian suhteen, kun soittopyyntöihini ei vastata, sähköpostiin ei vastata, ja täällä ei ole ketään joka voisi selventää asiaani. Olin jo soittanut neuvontaan ja kysellyt, --- tilaa aika---- oli vastaus, mutta kun aikoja ei ollut tilattavissa.  Tämä tuttu virkailija neuvoi, mene kotiin, avaa nettitunnuksilla pankkipalvelu, hae se ja se kohta ja asia hoituu siellä kaikkein helpoimmin ja nopeimmin, kun meillä ei ole täällä tänään ketään joka voisi asiasi tänään hoitaa. Kiitos! On se kiva kun on hyviä tuttuja ja ystäviä. Eikä kyse ole velkahakemuksista, niiden käsittelyn hitauden ymmärrän, kun ihmisillä on tarve saada rahaa, ja kaikki tiedot ja rekisterit on tutkittava ennen lainan myöntämistä.
Vakuuksia pankki vaatii, luotolla myyvät yritykset eivät vakuuksia kysele, velaksi saa ostaa, kunnes luottotiedot on menneet. Pankissa ovat tarkempia, mutta eri summistakin tietysti on kyse.

Mistä vielä saa palvelua? Pian on kaikki asiat hoidettava netin kautta.
Postin kanssa minulla on hankauksia ollut tuon Nettipostin vuoksi. Sain onneksi eilen kaikki sähköiset tietoni pois Postin rekistereistä. Ei minua kiinnosta saada sähköpostiin tietoa lopetetuista palveluista, tai uusista postimerkeistä, tms. Nyt ei tule, sanoi neitonen sieltä eilen. Lopultakin. Minä haluan lukea itse kirjeeni, ettei niitä joku kone lue ja monista jonnekin postin Nettipostiin josta minun pitää ne joidenkin tunnuksien avulla kaivaa luettavakseni.
Pidettäköön edes yksi postinjakaja vielä töissä, minulle pitää tulla paperiversio kirjeistä omaan postilaatikkooni, ei Nettipostiin.

Olis monta asiaa taas sormenpäissä, mutta ehkä tämä tälle päivälle riittää. Huomenna on omat harmituksensa.

Ei kommentteja: