torstai 3. joulukuuta 2015

Romutuspalkkiot!

Ottaa päähän tämä nykyhallituksen toiminta, vatulointia ja jytkyjä kerrakseen.
En mitenkään, en millään laskutavalla voi ymmärtää kuinka maahan saadaan tuhansia uusia työpaikkoja  kun työläisiltä viedään lomarahat!
Mistä sitä työtä syntyy? KUka kykene enää mitään edes ostamaan, kun ostovoimaa leikataan kaikin tavoin ja palkankorotuksena kansa saa veronkorotuksia ja leikkauksia. Ostovoima kun yhä useamman kansalaisen kohdalla entisestään heikkenee, ei ole kulutusta edes sille tuotannolle jonka kuluttajat nyt käyttävät.

Kun ihmisellä ei ole varaa ostaa maitoa, on päivän selvää että ei osta myöskään voita leivälle, kahvikermasta puhumattakaan. Mistä hallitus loihtii työtä ja millä ihmiset maksavat työstä, ei edes tapetointia voi vanhus suunnitella kun ei ensiksi ole rahaa ostaa sitä tapettia ja sitten pitäis vielä maksaa palkka työstä. Sekin työ jää teettämättä!

Olen jo pitkän aikaa ihmetellyt ketä tuo autojen romutuspalkiiokin hyödyttää eniten. '
Ulkomaisia autotehtaita ja maahantuojaliikkeitä. Vain varakkailla on varaa romuttaa auto ennen sen loppuun ajamista! Köyhä ajaa niin kauan kuin pellit pysyy paikallaan ja auto menee katsastuksesta läpi. Sitten se joutaakin romuksi. Ennen ei mitään romutuspalkkioita maksettu, mutta harvan auton omistajan pihalla niitöä raatoja näkyy, ne romutettiin ikänsä ja kuntonsa takia, ei siksi, että vanhasta autosta maksetaan palkkio kun ajat sen romuttamolle!
Kuka siis kerää hyödyn ja montako työpaikkaa tuokin tukiraha on avannut.
Enemmän se raha hyödyttäisi pienellä eläkkeellä kituuttavan sairaan vanhuksen elämää, olisihan hänellä edes sen 1500 euron edestä vuodessa korjata omaa kuntoansa ja joku auto jäisi romutuspalkkiota vaille.

Tasan ei kulje talous tarpeen ja hyödyn kesken.
Autonraato ei kaipaa ruokaa ja sehän on yhteiskunnan omaisuutta jos tiepuoleen jää, harvoja jää niin ettei omistaja omastaan huolta kanna, mutta kun romutetaan täysin ajokunnossa olevia autoja joilla moni pienipalkkainen syrjäseudun asukas vielä ajelisi edes satunnaiseen työhön. Nyt ei mennä töihin, kun ei ole bussivuoroja, aika omaa autoa ja polkupyörällä ei oikein pitkiä matkoja ajella.

Paljon muutakin mielessä, mutta turhaahan se on tyhmän kansalaisen mitään vastaan hangoitella kun hallituksessa on noin viisaita miehiä jotka osaavat jopa laskea miinukset plussiksi.
Minusta 10 on aika pieni luku, pitäisi se sentään ministerin muistaa, mutta hatustahan ne uudet työpaikatkin vetäistään. Harva vain käyttää hattua joten vedot ovat vähäiset.