lauantai 5. joulukuuta 2015

Talvi, renkaat ja juhlat.


 Kyllä vain, talvirenkaat ovat melkoisen tärkeä vakuutus talviliikenteessä liikkuvalle.
Oman auton alla on nastarenkaat, mutta kulutuspinta alkaa olla vähissä joten on harkittava uusia, mutta mitä merkkiä. Kitkoja en halua, huonolla kelillä auto on nastarenkaillakin kuin kelkka leveistä renkaista johtuen. 
Eri rengasmerkeillä on omat kannattajansa eikä oikein puolueetonta suosittelijaa ole kohdalleni osunut. Kalleinkaan ei taida aina olla paras. Kesärenkaat ostin Nokialaiset, mutta niistä tulee auton sisällekin melkoinen melu. Kiitos ei seuraavia samaa merkkiä. Nokialaisekin valmistetaan Venäjällä, mutta yllä olevan mainoksen aikakausi on mennyt, tai en tiedä vaikka samaa regasmerkkiä siellä edelleenkin valmistetaan, mutta SOVEXPORT nimistä tuontiliikettä tuskin enää meiltä löytyy.
Kivoja nuo vanhat mainokset ihan vain muistuttamassa mitä oli ennen.


Saadaanko tälle talvelle lunta?
Kuvan ottamisen aikoihin oli todella luminen talvi ja kuvan ottamishetkelläkin melkoinen pakkanen.
Se oli talvea se.
Täällä etelässä ei lunta ole, eipä paljon ole keskellä maatakaan. Pohjoisin osa saa nauttia valkoisista hangista, en voi mitään tänäänkään sille ajatukselle, että sinne olis päästävä. Tietäis todella milloin on tarve nastarenakaille. täällä saa ajella kaiken talvea asfaltti teitä enemmän kuin lumisia ja jäisiä reittejä, siksi nastat kuluvat ja kuluttavat tien pinnoitteita, mutta pakkohan ne on olla autossa alla, jos aikoo jotenkin turvallisesti liikenteessä mukana ajella. Parkissa auto saa olla vaikka ilman renkaita!

Tänään syödään juhlaruokaa, juhlimme pikkujoulua, ison joulun juhlimisesta en taida suunnitelmiakaan tehdä. Paras kun viettää juhlaa hiljaisuudessa muistojen siivittämin ajatuksin.
Jokin maatilajoulu jos sattuisi silmiin, sellaista voisi harkita, mutta sen pitää olla lumisessa maisemassa, hankien keskellä.
Iltasella sitten juhlimaan kun  päivän paastoaa!