tiistai 29. lokakuuta 2013

"Kun kaksi kauppiasta tekee vaihtokauppan, kumpikin luovuttaa osan omaisuuttaan,
 mutta kun keskustelijat vaihtavat tietoja, kumpikin saa pitää omansa ja hankkii lisäksi toisen tiedot.
Voisiko sen parempaa kauppaa kuvitella?"


-Shimon Ben Lakish;ia mukaillen-


Kyllä tämä elämä on vaihtokauppaa kaikin tavoin. Elämänkokemuksia jaetaan, koetaan yhdessä tyyntä ja myrskyä, mutta sitten joku asia muodostuu niin vaikeaksi ettei muurin yle pääse köysilläkään.

Sukua tai syntyä, kaikki ei mene niinkuin Strömsöössä, kuinka siellä sitten meneekään.

Olin eilen tekemässä yhden vaihtokaupan, tai, oikeastaan kaksi, kun kaksion avaimetkin vaihtoivat taskustani toisen taskuun. 
Ettei haudan hoito olisi niin vaikeaa täältä kaukaa käsin, kävin tekemässä sopimuksen viideksi vuodeksi. Ainakin kukat kastellaan ja nyt tilasin myös seurakunnan laittamaan kukatkin. Voinhan aina viedä kukat kun siellä käyn, mutta täällä kotona sytytän kynttilän kun haluan muistaa ja muistella.

Kuinka siinä laulussa kauniisti sanottiinkaan; .. tuo kukkia kun elän, älä tuo niitä haudalleni.
Mielestäni , en tiedä kuinka muut asian ajattelevat, elimme mieheni kanssa normaalia elämää ja viimeiset vuodet olimme molemmat eläkkeellä, joten meillä oli aikaa puhua puhki kaikki ajatuksemme ja puhua myös siitä ajasta jolloin toinen on jo pois.
Minulle ei jäänyt mitään anteeksipyydettävää. Muistan häntä suurella rakkaudella ja usein tulee pakostakin itkettyä ikävää. Kukaan ei koskaan olla ja merkitä minulle niin paljon kuin hän.
Siitä paikasta ei kannata kenekään edes yrittää kilpailla.

Vaihtokauppaa en muuten harrasta, mutta täällä olkis vielä kodissani monta esinettä jotka joutaisivat jonkun toisen kotiin.
Pitänee ottaa yhteyttä kirpparille, jos hakisivat kaikki kerralla!
En kyllä ota mitään vaihdossa.  Pyrin minimaalisuuteen, siihen on kyllä vielä matkaa.

Ei kommentteja: