perjantai 20. helmikuuta 2015

Tarotit ja riimut muun mukana.

Päivän tarottien kertomaa. (seitsemäs kortti: Rakkaus ja yleensä tunne-elämä.)

Sauvojen ritari

Jos et ole tarpeeksi taistellut elämäsi eteen, niin nyt on aika ottaa sauva käteen, hypätä ratsun selkään ja karauttaa puolustamaan elämääsi. Asian on kalvanut sinua jo jonkin aikaa ja huomaat nyt, että sinulla ei ole varaa olla kiltti. Jos olet kiltti, elämänvoimasi valuu hukkaan ja sinulla on suuret mahdollisuudet jäädä katkerana nuolemaan näppejäsi. Jos tunteilet ja hyväksyt muiden vaatimukset kertomatta omia tarpeitasi, ajatuksiasi ja tunteitasi rehellisesti, niin pian sinusta alkaa tuntua kuin taistelukentälle jääneestä haavoittuneesta sotilaasta. Tee nyt uljasta vastarintaa, ei omien itsekkäiden etujen tähden, vaan rakkauden puolesta ja oikeidenmukaisuuden puolesta. Sinun on nyt suojeltava omalla olemisellasi ja toiminnallasi rakkautta sisälläsi tai sinun ja jonkun ihmisen tai asian välillä. Tee se rohkeasti. Älä teeskentele välinpitämätöntä. Kiltteys ei kruunaa ketään. Nyt ei tunteilu auta, vaan suora nopea toiminta.

ja päivän riimu;

Ansuz

Tämä riimu kehottaa sinua olemaan tarkkaavainen merkkien tulkitsija. Epämiellyttävä tapahtuma on usein merkki vaarasta tai jollain tavalla väärästä suunnasta. Silloin on aina kysymys lahjasta. Jotain uutta on syntymässä elämääsi yllättävien tapaamisten muodossa. Ansuz kuvaa ehtymättömän sisäisen viisauden löytymistä syvältä sisimmästäsi. Käytä tämä viisaus oman elämäsi kehittämiseen.
Elämällä kun on tapana kuljettaa omaa tietä ilman, että aina on itse päämäärästä edes varmaa suuntaa osannut valita. Joskus osaa perille, joskus jää matka kesken tai osuu väärään kohteeseen.

Eilen olisi ollut Kipinä ilta (palokuntanaisilla), tärkeitä päätöksiäkin,mutta puhelimitse olin hetken paikalla, mielipidettäni kysyttiin ja minähän olen aina valmis kuin Helperi sotaan, jos on jonnekin lähdettävä. Leirit ja opinnot aina tervetulleita. Kesän pari viikkoa lyöty lukkoon ja se  on taas sitä laatu-aikaa nuorten parissa.
Olin vain niin laiskalla tuulella, että jätin menemättä, erinäisiä syitä kuitenkin.

Kun minua jokin asia vaivaa, en voi jättää sitä hoitamatta. Ei minun tarkoitukseni ole ketään loukata, mutta haluan selvittää sen mikä on epäselvää, koska en pidä puolitotuuksista tai sitten joskus ... tilanteista. Illalla mietin ja tulin lopputulokseen, että minun on pakko olla kaikessa rehellinen ja selvittää asioita jotka ovat vaivanneet ajatuksissa.

Haluan olla oma itseni. Joka ei tykkää ajatuksistani ja teoistani, hän ei ole samaa maata kanssani. Rehellisyys ja avoimuus asioissa on kuitenkin jokaiselle ihmiselle se perusta jonka varaaan suunnitelmia tehdään ja niiden perusteella valitaa polut ja reitit joita kuljetaan joko eteen tai taakse.
Nettikeskusteluissa, päivälehdissä ja muissakin julkaisuissa kerrotaan usein esimerkkejä ihmisten väärästä käyttäytymisestä. Moni viettää päivänsä seuraten mitä julkkikset tekevät ja puhuvat, kaikki uutiset jaetaan ja niistä kommentoidaan. Minulle turhat julkkikset ovat turhia, valokuvamallin laihtuminen tai lihominen ei kiinnosta minua niin paljon, että joka otsikon taakse kurkistaisin.
Ellei ihmisellä ole muuta annettavaa kuin oma ulkonäkönsä julkisuuteen, olkoon kaunis ilman kommenttiani.

Moni politiikan polkuja kulkeva panostaa näinä päivinä oman asiansa ja aatteensa julkituomiseen.
Siinäkin on taas asia josta olisi kärkeviäkin mielipiteitä mielessäni, mutta kun en ole politiikan ammattilainen, jätän arvostelematta, sekään kun ei vaikuta muuhun kuin omaan katsantokantaani juuri sen ihmisen toimien järkevyyteen tai järjettömyyteen. Nämä yksityiset blogit tuskin ovat oikea paikka tuomita ketään aatteensa tai periaatteensa vuoksi, siksi jätän sanomatta, vaikka minulla onkin omia ihanteita ja edestaja jolle ääneni annan, ei sekään ole asia jota täällä kuuluttaisin.

Kevään lähestymisen voi lukea tuulista. Pari päivää tuuli tuiversi ja pakksta kun on muutama aste on tuuli purevaa. " Tuuli hankea haukkaa, aurinko syö koko suulla." Omaa ajatuskuviota taas.
Mittarissa aamulla lukemat +3,3 ulkona, tietää suojasäätä ja luikasta jalan alle. Liukasta sanovat, luikasta se lapsena oli, olkoon vieläkin.