lauantai 28. helmikuuta 2015

Joka vanhoja muistelee.

Muistelen siitä huolimatta.
Kun herään aina ennen kukon laulua ja naapureiden koirien pissahätää, yritän elää hissukseen ja hiljaa, vaikka radion kyllä aukaisen yleensä heti kun laitan vedenkeittimeen veden kiehumaan.
Ei se huuda tuossa ikkunalla, kiva taustaääni ja seurustelukumppani joka ei vaadi mitään, mutta antaa sitä enemmän.

Niin, hiljaisena aikana selailin jälleen muutamia lehtiöitäni, osan olen jo laittanut tuohon paperijätteisiin  menevään mainoslehtisten kasaan. Selailin ja huomasin, kovin on yksityista tekstiä ja muistoja, vaikka ei siellä osoitteita ja nimiä, etunimen mainintaa enempää ole kirjattuina.

Mitä enemmän selailin, sitä enemmän muistoja elin.
Tuli mieleeni ottaa ne siitä takaisin jonnekin hyllyn perukoille ja miettiä mitä niiden kanssa nyt tekisin, heitänkö pois, vai pidänkö vielä siltä varalta, että joskus joku... ties mitä, mutta ne ovat sitä materiaalia jonka julkistamistaminulta jo vuosia sitten pyydettiin.
Olin silloin vastaan, mutta kuka tietää, joko ne asiat olisivatkin saaneet tarpeeksi etäisyyttä ja minä itse kypsyyttä kohdata ne asiat uudelleen. No, tuossa ovat kasassa tuolilla, mietintä meneillään.

Ulkonakin on pieni miinusmerkki lämpötilassa, - 0,2  +- 0,0 vaihtelee tuo digimittari. Ulkoilusäätä luvassa, kun ei hämärä tänään houkutellut liikkeelle.
Ei niin hyvää säätä ole odotettavissa taloudellisestikaan, vaikka hintoja halpuutettiin.
Selailin tuossa kauppaketjun mainoslehtistä. Oli sitä ja tuota tarjouksessa, mutta ei yhtään sellaista tuotetta jota kaupasta lähtisin hakemaan. En juo olutta, en limsaa, en syö valmisruokia, en salaatinkastikkeita, saan muista kaupoista halvemmalla WC paperit ja talouspyyhkeet, ilman mietelauseita kaiken lisäksi, en osta hunajamaustettua kanaa, en jugutteja ja maustettuja viilipurkkeja. Kaiken luetun perusteella, ajelen tästä sellaiseen kauppaan jossa olen itse löytänyt suosikkini joiden valinnassa ei aina ole hintakaan ratkaisevin, vaikka sekin etu siellä kaupassa on useiden tuotteiden kohdalla. Miksi syödä kuukauden säilyvää ruokaa, kun voi laittaa itse ja syödä tuoretta.
Marinoidut tuotteet, jaa, itse tässä kai jo kaipaisi jotain uutta marinointia, menee itsesä toistamiseksi koko elämä.
Eilen keitin perunoita ja niin teen tänäänkin, toisto on turvallista ja perunat taatusti kotimaisia.