lauantai 9. marraskuuta 2013

Ikä vaikuttaa


Ikä vaikuttaa


Nuorena rakkaus sokaisee silmät ja tukkii korvat, ei näe toisen toilailuja tapana, ei kuule mitä puhutaan, ja rakastuu jopa siihen hulttioon...

Eipä ollut meikäläisellä tarvetta rakastua vuosikymmeniin kuin siihen omaan, jokaisen erimielisyyden jälkeen tehty sopu, kuin uusi rakastuminen, menneet pyyhkii pois se ihana tunne, me kykenemme kuitenkin näkemään toisemme rakastunein silmin, riidoistamme huolimatta.
Eikä siinä tullut mieleenkään mitkä kriteerit aikanaan valinnassa vaikuttivat.

Nyt, kun poskille on ilmestynyt huolten tuomia uurteita ja suupieliin elämän keräämät rypyt kertomaan itkusta ja naurusta, yksi liitto elettynä, alkaa tämä tyttö arvostamaan miestä ihan eri tavalla. Miehen ryhti, reippaat liikkeet ja terve itsetunto siellä taustalla, ne sytyttävät jos elämän arvotkin ovat samansuuntaiset kuin itselläni. Mikäs sen mukavampaa, eletty elämä takana, omat muistot rikkautena ja kokemusten kartuttama taito ottaa toinen juuri omana itsenään, vaatimatta tai velvoittamatta miestäkään muuttumaan tai muuttamaan käsityksiänsä elämästä.

Naisena haluaisin olla rakastettu, haluttu ja tasavertainen kumppani jonka rinnalla mies tuntisi aina itsensä mieheksi joka on arvostettu ja rakas juuri minulle..

Mies, jos katselet kanssani auringon nousua aamulla, ja jaksat katsoa yhdessä sen laskunkin illassa, jos jaksat laskea linnunradan tähtien lukumäärää valittamatta, että niska puutuu, tai että varpaita paleltaa, olet jo lähellä ihannettani. Siihen kun lisätään taito jutella ja kiinnostua muustakin kuin ilman lämpötilasta tai sadepilvien tummuudesta, olen valmis katsomaan seuraavaa täysikuuta kanssasi... haaveillen...

Tämä nyt vain vastauksena kysymykseesi, mies, joka haluat perustelut.


Muutoin, eipä ole ihan ensimmäinen ajatukseni etsiä miestä  "sulostuttamaan elämääni", koska en usko, että rakkautta jota kaipaan, on edes tarjolla. Miehet hakevat vauhtia ja vaarallisia tilanteita elämäänsä, nainen osaa nauttia yksinolostakin. Tai, en voi yleistää, minulle vain sopii tämä yksin elo ja olo johon tietenkin liittyy kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa. En kyllä muuttaisi mistään hinnasta asumaan miehen kanssa, sen päätin kun jäin leskeksi ja päätös ei ole horjunut kertaakaan. En minä kyllä mikään suhteesta toiseen liitäjä ole ollutkaan. 
Mutta tunteellinen mies joka täyttää nuo tuolla mainitsemani kriteerit, voi jopa valloittaa sydämeni, mutta siihen harva kykenee. Aita on matala, mutta portti ahdas. Rakkautta pitää osata jakaa ja tunteista puhua. Tunteettomus tukahduttaa minut.

Niin se iän vaikutus. Vaikuttahan ikä siihen kuinka innokkaita olemme solmimaan uusia tuttavuuksia, kuinka rohkeasti hyppäämme ja kuinka sokeita olemme. Viisautta ainakin niillä sektoreilla on kertynyt.
Unelmat ja haaveet ovat aina yhtä tuoreita, niitä ei ikä harmaannuta. Eihän sillä iällä muuten ole mitään merkitystä jos ihminen on aikuisena aikuinen toiselle aikuiselle. Otappas tuosta selvää!

Ei kommentteja: