sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mittarissa plussaa.

  Marraskuu lopuillaan, maa mustaa ja märkää, mittarissa aamulla kellokuuden aikaan plussa asteen verran.
  Lapsena ja varhaisnuorena, kun koti oli maalla ja navetassa karjaa jolle piti kuljettaa heinät melkoisen matkan takaa hevospelillä, se kuormien kuljettaminen oli oma tarinansa ja vaivansa. Me vanhimmat lapset valjastimme hevosen kärryjen eteen ja kyllä se oli niillä kovilla puu rattailla joskus huojuvaa kulkua pehmessä suo pellossa, ladolle ja takaisin. Oppihan siinä tietämään kuinka tasapainoillaan liikkuvissa kulkuneuvoissa.
  Tasapaino on tärkeä kaikissa tilateissa, eikä sitä harjoittele koskaan liikaa. Itsekin huomaan ettei yhdellä jalalla seisominen enää olekaan helppoa. Rappujen kulkemisessa pitää kyetä luottamaan molempiin koipiinsa, muutoin voi tulla haavereita.
  Retroviikko. Kaikki vanha on retroa ja kysyttyä, koska vanhoja vaatteita oikein etsitään kirpputoreilta. Halpaa pukeutumista jos hyvää laatua onnistuu löytämään. Onhan se muoti aina oman aikansa kuva, mutta vanhaan palataan aina, sieltä haetaan inspiraatiota uuden luomiseen. Kolmekymmentä luku on nykymuodissakin läsnä. Huippumuotia syntyy aina ja jokainen vuosikymmen tuottaa retroa seuraaville.
  Pukeudun retroon, tuulipukuun, aamulenkki on edessä.

Ei kommentteja: