sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tuumailua.




 Mikä voima saa ihmisen kylvämään ympärillensä vain pahaa mieltä?
Ilkeät sanat ja niiden takana vihamielisyys, ne saavat vastaanottajan mielen matalaksi, ja se kai sanojan tarkoituskin on.

 Keskustelin erään henkilön kanssa, hän oli erittäin masentunut avopuolisonsa elämäntavan johdosta ja kertoi jokapäiväisistä vihan purkauksista. Sellainen elämä on raskasta. Hän tiedosti tilanteensa; Hän antaa toiselle mahdollisuuden elää tavallaan. Jos hän kykenisi irtautumaan tuosta liitosta, hänen oma elämänsä olisi rauhallisempaa ja vapaampaa. Mutta; Eihän sitä voi kadulle heittää, sanat ovat tuttuja, moni ajattelee samoin ja antaa toisen terrorisoida kodissa.
Häntä voin tukea vain sanoilla, kehoittaa valitsemaan, joko siinä ilmapiirissä, henkisen väkivallan alla, tai valitsemalla oman tien.

Pahan mielen saa usein juuri toisen ihmisen sanojen vuoksi. Samoin ilo, sekin löytyy sanoista, ystävällisyydestä ja myötäelämisestä.
Mistä löytyisi niitä ilon helmiä joka päivä?
Jokaiseen päivään sisältyy ainakin viisi asiaa joista voi tuntea iloa. Jos opimme mielessämme katsomaan ensiksi ne iloiset hetket, tuntuu kuin pahaa mieltä olisi joukossa vain pieni hippunen.
Niitä hyvän mielen hetkiä etsimme usein. Joskus löytyykin!

                      Lahjoitathan hyvän mielen jollekin lähimmäisellesi tänäänkin. 

Ei kommentteja: